2015. augusztus 7., péntek

Hana yori dango

Hana yori dango

Talán a legnépszerűbb j-dramáról beszélünk. Nem csoda, hiszen manga, anime és több élőszereplős változat is készült a történetből, Tajván, Dél-Korea, India és Japán dolgozta fel. Egy tipikus japán klisé az alapja, mikor a szegény lány bekerül a gazdagok iskolájába, és ott próbál valahogy észrevétlenül eljutni az érettségiig, de természetesen ez nem sikerülhet, ugyanis a leghelyesebb és leggazdagabb diák belé szeret, és felborítja ezt az elképzelést. Nos, nézzük, mit tartogat számunkra a sorozat?

Adatok:

Sugárzás éve: 2005. október - december, 2007. január - március (Hana yori dango Returns)
Epizódok száma: 9 + 11 (2 évad)
Rendező: Ishii Yasuharu
Mangaka: Kamio Yoko
Opening1: Arashi - Wish
Opening2: Arashi - Love so sweet
Ending1: Otsuka Ai - Planetarium
Ending2:  Utada Hikaru - Flavor of Life

Ismertető:

Makino Tsukushi egy átlagos japán diáklány... lenne! Ha nem az ország leggazdagabb diákjainak létesített intézmény tanulója lenne. A szülei mindent megtesznek, hogy Tsukushinak a legjobb körülményeket biztosítják, még a súlyos anyagi gondokat is elviselik. Keményen kell dolgoznia, hogy helyt álljon az iskolában, nem is beszélve a magányról, amit a gazdag diákok lenéző viselkedése miatt kell elviselnie. Valaki azonban mégis szóba áll vele, Sanjo Sakurako. Épp ebédelnek, mikor Sakurako véletlenül leönti az ország leggazdagabb családjának örökösét, Domyouji Tsukasa-t. Itt kezdődik a bonyodalom. Makino kiáll a lány mellett, aminek következtében a suli négy elit fiúja, az F4 nem kevés szenvedésben részesíti. Kígyók a szekrényben, pletykák, és ehhez hasonló kedvességek. Azonban nem lenne romantikus dorama, ha nem szövődne szerelmi szál. És hogy nehezítsük, szerelmi háromszög. Makino beleszeret a csapat csendes művészébe, Hanazawa Ruibe. A kegyetlen Tsukasa pedig a lányba. Ennek a szép kis társaságnak követhetjük nyomon a mindennapjait, különféle vicces és kínos helyzeteket, és a gazdag fiatalok életét. 

Vélemény:

Szerintem a legtöbb dorama-kedvelőnek rajta van a listáján, vagy a "megnézett" vagy a "megnézendő" mappában. Ha az utóbbi, érdemes megváltoztatni ezt a helyzetet, mert tényleg az egyik legjelentősebb dorama-ról van szó. Nekem személy szerint nagy kedvencem. Nem csak azért, mert egy rendkívül szórakoztató, vicces és izgalmas történet, hanem mert remek színészi játékot és kidolgozott történetet láthatunk. Bővebb véleményt nehéz írnom, a karakterekkel majd kiegészül, és ha lesz elég energiám, nem sokára megcsinálom az összehasonlítást a többi dorama egyikével, a Boys over flowers-szel (fogadjunk, erre mindenki felkapta a fejét, hihi) Szóval figyeljetek!

Szereplők:

Makino Tsukushi - Inou Mao
Nagyon-nagyon-nagyon szimpatikus lány! Kiáll az igaza mellett, és nem hagyja cserben a barátait. Keményen dolgozik még akkor is, ha a lehetőségei nem sok esélyt adnak neki. Nem egy géniusz, az biztos, de azért van, akit még ő is túlszárnyal... 








Domyouji Tsukasa - Matsumoto Jun
Például őt... Aki a koreai változatot látta, annak szerintem annyira nem tűnt fel, de a japánban jobban érzékeltetik; Tsukasa egy idióta. A logikája kb. 0, a japán nyelvet szerintem én jobban ismerem, mint ő, de mégis nem, lehet nem szeretni, azzal a hülye vigyorával, és értetlenségével. Nem egy rosszindulatú srác, de a sorsa sok mindenben befolyásolta. A történet végére valamelyest megkomolyodik, és felelősségteljes lesz. Nagyon szeretem a karakterét, néha már sajnáltam is szegényt. A színészválasztás tökéletes volt, MatsuJunnál szerintem nem sokan tudták volna jobban előadni ezt a szerepet. 






Hanazawa Rui - Oguri Shun
A képpel próbáltam érzékeltetni a szerelmi háromszögben betöltött szerepét, mert (SPOILER) bizony nem telik el sok idő, és lecsúszik a másodhegedűs fokozatra. De jobb is így. Szegénykének nem jön össze a szerelem sehogy se. Csendes, gondolkodó típus, de sokat segít Makino-nak, és abszolút megbízható. A színész talán nem a legjobb választás, főleg ha megnézzük Shun többi szerepét (lássuk csak, iskola rosszfiúja, zsaru, nyomozó...) 


  Mimasa Akira - Abe Tsuyoshi
Már akkor sem értettem, hogy miért ő lett az egyik ikemen... De inkább ráfogtam a 10 évvel ezelőtti férfiideálra. Nem kap túl sok szerepet az első évad során, de a Returns-ben ő lesz az F4 vezetője. Apja egy alvilági banda feje, és ki más venné át a családi vállalkozást, mint Akira-san. Szóval belőle is gengszter lesz. Ettől függetlenül nem valami veszélyes, szereti a békét, és a nőket...








Nishikado Sojiro - Matsuda Shota
Az F4 utolsó tagja, "teás gyerek" Mikor nem tudtam megjegyezni a nevét, mindig így hívtam, ugyanis ezzel foglalkozik. A teafelszolgálás művészetének lelkes képviselője, és szívén viseli a művészet sorsát. Akira-sanhoz hasonlóan ő is szereti a nőket. 










Köszönöm, hogy elolvastad, de ez még csak az első rész volt, tervbe van véve a BOF vs HYD és a Hana yori dango film ismertető is :) Szóval látogass el máskor is! A véleményeket pedig várom!

Bónusz:

Tegnap akadtam rá egy dokumentumra, amelyben összegyűjtöttem párat Domyouji csodás mondataiból, hátha ez kedvet hoz a sorozathoz. Bár ez a magyar fordításban van, de valószínűleg mindegyik fordító ki tudta hozni a legjobbat az alapanyagból.
  • Van egy vágatlan hírem számodra!
  •  Számomra ez egy nehéz és keselyű döntés volt.
  •   Amikor alszotok, és beszéltek, akkor álmotokban beszéltek, de amikor ébren vagytok, és beszéltek, akkor nem álmotokban beszéltek. Szóval, ha álmotokban beszéltek ugyanaz, mintha ébren beszélnétek, akkor rendben. De ha nem alszotok, amikor beszéltek, akkor ébren vagytok, és ha ébren beszéltek, azt jelenti, hogy nem alszotok... 
  •   Mert kiütéssel végeztem (kitüntetéssel) 
  • Szavazd meg a válaszaidat
       Remélem nem csak én nevettem...

      Kapcsolódó cikk: 
HYD vs BOF
Paradise Kiss (Kato Natuki, a 2. évadban Domyouji jegyese)
Summer Romance Shines in Rainbow Colors (MatsuJun)
Yamato Nadeshiko Shichi Henge (rendező)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony