2015. július 11., szombat

DISH// (zenekar)

DISH//

Hogy az eddig felsorakoztatott összes oldalnak (film, anime, zene, dorama) legyen egy első bejegyzése, kezdeném az első bandával, amelyik megfogott. Jó, ha szigorúan vesszük, a Flow nevű rockegyüttes volt az, de náluk még a tagok nevét se tudtam megjegyezni... hehe. A DISH// viszont tényleg nagy kedvencem volt, és mind a mai napig kedvenceim egyike, csak mostanra már kicsit másfele orientálódtam stílus terén. De ha ez a négy fiatal idióta felkerül a japán Billboard listára (hetente összeszámolják, hogy melyik zenét hallgatták meg, töltötték le, vették meg a legtöbben,  az országban, igyekszem minden héten megnézni) még mindig tapsikolva ugrálok és éneklek. A zene kicsit más tészta, mint a film, vagy sorozat, ezért egy ilyen bejegyzés a bandával való megismerkedésemet, a banda adatait, a tagokat, eddigi videoklipeket és albumokat fogja bemutatni. És mindeközben természetesen az ezekről alkotott véleményemet is. Na, lássunk is hozzá (kicsit elavult kép, de ez a kedvenc outfitem náluk)

Adatok:

A DISH// (írják dish-nek is, de szerintem így mókásabb) a Stardust Promotion egyik négytagú pop-rock fiúbandája. 2011-ben debütáltak, mint az EBiDAN része, amely nem más, mint négy banda, a Costumize, PrizmaX, Bullet train (vagy Choutokkyuu) és végül a DISH// szövetsége. Oh, mily jól hangzik ez a szó! A srácok első jelentős dala az I can hear volt, amely sokaknak ismerős lehet, ugyanis a Naruto című shounen anime egyik endingjeként funkcionált, igaz, csak filler-szezonban. Kapcsolatban állnak még a Momoiro Clover Z nevű lánybandával, mint "testvérbanda". Fiatalságuk ellenére hamar hírnévre tettek szert, még ha itthon kevesen ismerik is őket. 

Tagok:

Tachibana Toi (To-i)
Kanji: 橘柊生
Születési dátum: 1995. október 15.
Születési hely: Hokkaido, Japán

To-i a banda legidősebb tagja. Ő a dj, valamint a rapper. Ahol ő ott van, nincs unalom, általában adja a hangulatot, folyton bohóckodik, grimaszol és megnevetteti a többieket. 




Izumi Daichi
Kanji: 泉大智
Születési dátum: 1996. június 1.
Születési hely: Tokyo, Japán

A banda legújabb tagja, dobosként került a képbe. 2017 januárjában jelentették be, hogy bővül a csapat, így most már teljes rockbandaként dolgozhatnak a srácok.

Kobayashi Ryuji
Kanji: 小林龍二
Születési dátum: 1997. január 6.
Születési hely: Tokyo, Japán

Második legidősebb tagunk. A basszusgitáros, és másik rapper szerepét tölti be a bandában. Őt sem kell félteni, ha bohóckodásról van szó, mellesleg a mosolya minden pénzt megér! Színészként csak egy sorozatban, és pár TV show-ban szerepelt. A banda életében azonban nagy fordulat következett, ugyanis Ryuji kilépett, így ismét négy tagú a csapat, kissé megvariálva a korábbi feloszlást. RIP Ryuji.









Kitamura Takumi
Kanji: 北村匠海
Születési dátum: 1997. november 3. 
Születési hely: Tokyo, Japán

Talán ő a legtöbbek által kedvelt tag. Ez valószínűleg azért van, mert a többiekhez képest sokkal több sorozatban és filmben szerepelt már. Gitáros és a főénekes. Mellesleg nekem is ő a kedvenc tagom, de az okát meg nem tudnám mondani.





Yabe Masaki
Kanji: 矢部 昌暉
Születési dátum: 1998. január 9.
Születési hely: Tokyo, Japán

A banda legfiatalabb tagja. Nem csak azért szimpatikus, mert csupán egy évvel idősebb nálam (hupsz, mik ki nem derülnek... azt hiszem most vesztettem el kevés olvasóim felét, akik nem kíváncsiak egy ilyen zsenge fiatal véleménynyilvánításaira...) hanem mert nagyon aranyos, a hangja kicsit érdekes, de nem rossz. Gitározik én énekel. Pár sorozatban is feltűnt, valamint TV show-kban. 





Single:

  • It's alright (2012)
  • Peter Pan Syndrome (2012)
  • Give me chocolate! (2013)
  • I can hear (2013)
  • Hareru ya! (2013)
  • Freak show (2014)
  • Saicho no koi (Motetakute) / Flame (2014)
  • Hengao de Bye Bye (2014)
  • Main dish (2015)
  • Yay! Natsu Yasumi (2015)
  • Oretachi Rookies (2015)
  • High Voltage Dancer (2016)
  • I'm FISH// (2017)
  • Bokutachi ga Yarimashita (2017)
  • Katte ni MY SOUL (2018)
  • Starting Over (2018)

Album:

  • Main Dish (2015)
  • Mashiagare no Gatling (2016)

Sajnos kissé szegényes kis ismertető volt, mert annak ellenére, hogy no 1. kedvenceim voltak, annyira nem sikerült kiismernem őket. De ne aggódjatok, nem mindegyik bandáról tudok ilyen keveset beszélni. Köszönöm, hogy elolvastad, látogass el máskor is! Sajnos most kis szünet lesz, ugyanis egy rövid (3 hetes) elfoglaltságom lesz, de utána újult erővel folytatom az ismertetőket!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony